adam.szczurowski@gmail.co
Dołączył: 17 Mar 2015
Posty: 1
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć:
|
Wysłany: Wto 19:27, 17 Mar 2015 Temat postu: Technologia żywności - współpraca |
|
|
Witam.
Mam nadzieje, nie nadużywam możliwości forum zakładając ten temat.
Chciałem zwrócić się o poradę do specjalistów.Ewentualnie znaleźć kogoś chętnego do współpracy.
Wymyśliłem ciastka oparte na prostym procesie produkcyjnym ( mieszanie składników i pieczenie) z udziałem mleka, mąki owoców świeżych i suszonych. Jedynym sztucznym składnikiem jest proszek do pieczenia.
Ciastka chcę pakować i tu pojawia się problem długości przydatności.
Również tabele kaloryczne i składnikowe przygotowuje w oparciu o własne wyliczenia z dostępnych źródeł, głównie etykiet.
Chciałbym was prosić o uwagi ogólne nakierowujące. Myślę, że konieczne w obecnej sytuacji formalno prawnej wejść w kooperację z jakąś niewielką piekarnią i zainwestować w niewielką pakowarkę, zgrzewarkę raczej do opakowania z materiału do ustalenia.
Ale kwestie certyfikacji, ect. . Czy może najlepszym rozwiązaniem byłoby stworzenie z tego produktu regionalnego ( pochodzę z Dolnego Śląska, gdzie brak jakiegokolwiek spoiwa kulturalnego, więc opisać można wszystko).
?
Z kimś z was chętnie wszedłbym we współpracę, lecz budżet początkowy mam niski. Czemu Kraków? Jakoś zawsze mnie tam ciągnie:)
Z góry dzięki za przemyślenia.
Post został pochwalony 0 razy
|
|